dimecres, 13 d’abril del 2011

L'INCONSCIENT

1. Per a què serveix la consciencia?
Tot i que abans es deia que la consciència era per als fets més complexos, s’ha descobert que aquesta serveix per a coses fonamentals, relacionades amb el viatge en el temps tant en passat com en futur.

2. Quina visió tenia Freüd sobre l'inconscient? 
Freüd creia que l’inconscient era una part nostra dolenta, fonamentada sobretot per els nostres records de la infantesa.
Sigmund Freüd
3. Per a què serveix l'inconscient, segons les teories del s. XXI? 
L’inconscient serveix per a permetre que ens adaptem a la vida quotidiana, gràcies als automatismes. Controla els sentiments i les accions que en depenen. Alhora, també es fixa en allò en que nosaltres no ho fem.

4.  Quina relació hi ha entre el conscient i l'inconscient?
L’inconscient és majoritari que el conscient. El primer és sempre el que realitza l’acció, sigui la que sigui. El segon intenta buscar una resposta raonada per l’acció duta a terme per l’ordre de l’inconscient.

5. Quina és el gran debat actual entre juristes i moralistes per que fa a al paper de l'inconscient? 
El gran debat actual és que, si les nostres accions no depenen del conscient, sinó del inconscient, som realment responsables de les nostres accions? Un cas relacionat amb la justícia seria el fet de, si no som responsables del que fem, és just que hi hagi presó?  

6. Nom del psicòleg entrevistat.
John Bargh.

SARA JULIÁN GONZÁLEZ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada