dimecres, 9 de febrer del 2011

La multiculturalitat avui dia: problema o benefici?

Avui dia, les cultures conviuen constantment. Aquest fet planteja diversos problemes a la nostra societat, i alhora, ens ofereix una riquesa única: l'oportunitat de conèixer altres maneres de pensar, altres costums i històries, en definitiva, ens proporciona un coneixement molt valuós que ens pot ajudar a millorar la nostra vida agafant aquelles característiques més beneficioses de cada cultura.

No obstant això, a l'hora de la pràctica, les opinions tan oposades crean un conflicte fent que cada representant de la seva cultura es tanqui en banda i no vulgui buscar una solució en comú, sinó imposar els seus coneixements i el seu criteri als altres,i per tant limitar la lliure expressió. Això succeeix sobretot en aquelles regions amb més població d'immigrants, on, dia rere dia, aquests tracten d'adaptar-se.

En conclusió, la multiculturalitat pot ser molt favorable per a tots, sempre i que aprenguem a respectar les costums estrangeres i desconegudes i a acceptar-nos els uns als altrres, ja que si no és d'aquesta manera, ningú pot sortir guanyant.



Andrea Cardona

dilluns, 7 de febrer del 2011

Que opines sobre el multiculturalisme?

Jo penso que la diversitat de cultures és un factor enriquidor per la societat. Les cultures es poden aportar unes a les altres noves maneres de veure les coses i així ampliar-ne el camp de comprensió i de diversitat.

Per altra banda, el multiculturalisme pot ser desencadenant de competència entre cultures. En diversos casos, algunes cultures subestimen, trepitgen i rebutgen a les cultures convivents que les envolten, de manera que imposen la seva cultura sobre totes les altres fins al punt de poder arribar a substituir-les.

En resum, crec que la diversitat cultural es beneficiosa per la societat sempre i quan no es perdi el respecte entre les cultures convivents.

MULTICULTURALITAT

Actualment la multiculturalitat suposa un problema a les potències en referència a les morals privades i a l'ètica pública.


Penso que la multiculturalitat pot conviure en certes condicions. Mai és dolent conèixer més sobre el que ens envolta, tenir a prop una altra manera de veure les coses, per a poder comparar i escollir el que és millor per a nosaltres. Però crec que les cultures externes no s'han d'imposar per elles mateixes. Les persones hauríem de ser capaces de decidir el que considerem millor per a la nostra vida, i mai hauria d'estar imposat per a altres.


Alhora, les cultures que creuen que són superiors a altres intenten imposar-se, ja que creuen que així tot serà millor.


En conclusió, crec que la multiculturalitat actualment suposa un problema ja que està enfocada des del punt de vista equivocat. Hem de pendre la multiculturalitat com una oportunitat per a conèixer, i no com a una imposició.


SARA JULIÁN GONZÁLEZ