dimecres, 4 de maig del 2011

L'existència depèn del pensament conscient

Des del meu punt de vista, la afirmació “L’existència depèn del pensament conscient és falsa”.

Tal i com s’ha dit a classe, és considera existir des de tres punts de vista: el material, el fictici i el virtual. Si comencem per els dos últims, podríem considerar aquesta teoria certa ja que, quan deixem de pensar o de recordar allò que pertany als dos últims grups, aquests desapareixeran i no es tornaran a recordar. Deixaran d’existir.

En canvi, quan parlem d’allò material crec que la afirmació no es confirma. Per molt que ningú sàpiga qui ets o et recordi tu no deixes d’existir, per molt que dormis i ni tu mateix siguis conscient de la teva existència. Sempre existim, i no perquè Déu ens recordi. Els béns materials no desapareixen o deixen d’existir per una falta de presència en la ment conscient d’altres o d’ells mateixos.  

SARA JULIÁN GONZÁLEZ

dilluns, 2 de maig del 2011

L'existència depèn del pensament conscient

En la meva opinió, "L'existència depèn del pensament conscient" és una oració falsa. Trobo que hauria d'estar formulada al revés. Tal i com se'ns presenta, sembla que la variable dependent sigui l'existència, mentre, segons jo ho veig, és el pensament. És evident que si pensem, existim. Però no tenim perquè existir i pensar. Les pomes existeixen, però no pensen.

D'altra banda, es pot interpretar que aquesta frase es refereix a que només existim si realment som conscients de que vivim i existim, o de que el que ens envolta ho fa. En el moment en que deixem de tenir aquesta convicció de forma conscient, deixem d'existir. Els objectes innanimats que, tot i existir, no pensen i per tant no són conscients de la seva existència, existeixen ja que algú altre és conscient que així és; és a dir, existeixen perquè algun humà té la seguretat que ho fan. En aquest cas, segueixo estant en contra del que es pretén expressar. Tot el que hi ha a l'Univers existeix independentment del fet que nosaltres en siguem conscients.

SÍLVIA GAYETE I LAFUENTE