dilluns, 20 de setembre del 2010

Resum text: Wittgenstein en el banquillo

En aquest article es defensa la filosofia aprofitant una situació actual: com Ibrahimovich la ha utilitzat com a insult. Així es justifica el títol, el jugadors acusa als filòsofs, referint-se a Guardiola, com uns absurds. L'autor aconsegueix demostrar que tots tenim una filosofia i mostrar la de Ibrahimovich, la qual és totalment antagònica a la de Pep.


ANDREA CARDONA

"Wittgenstein en el banquillo" de Màrius Carol

L'escriptor ens parla del conflicte entre Ibra i Guardiola. No obstant, aquest no és el missatge que Màrius pretén donar als lectors. Per començar, el títol compara a Guardiola amb el filòsof Wittgenstein. L'expresió "en el banquillo" fa referència a que acusen a Guardiola de filòsof, i en conseqüència a la filosofia. En realitat, ens vol fer entendre que la acusació que se li fa a la filosofia, no és més que un absurd ja que tots tenim la nostra manera de pensar i de raonar, és a dir, tots som filòsofs.


MARTA BLASCO OLIVER

Comentari de l'article de la Vanguardia fet per Màrius Carol

"WITTGENSTEIN EN EL BANQUILLO" - MÀRIUS CAROL


L'autor defensa la filosofia a partir de l'acusació d'Ibra a Guardiola i, també, exposa els diferents valors i principis ètics del jugador i l'entrenador. Conclou dient que tots som filòsofs i, per tant, els motius per els quals Ibra va dir a Guardiola filòsof no són acceptables, ja que ell mateix ho és.


Sara Julián

Opinió sobre "Wittgenstein en el banquillo"

El títol del text juga amb la polisèmia de la paraula "banquillo" i així ironitza indicant que Zlatan ha acusat a Guardiola al mateix temps que a la filosofia i als filòsofs. La idea principal del text és defensar la filosofia com a part inevitable de la condició humana.


Sílvia Gayete Lafuente